Tilgængelighedserklæring
Udbetaling Danmark Barsel forpligter sig til at gøre webstedet https://www.barselsplanlæggeren.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.
Tilgængelighedserklæring
Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).
Du kan kontakte Udbetaling Danmark Barsel, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.barselsplanlæggeren.dk
Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.
Overholdelsesstatus
Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:
- Webstedet overholder standarden fuldt ud
- Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
- Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)
Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav).
Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:
- Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
- Vurdering er foretaget af ekstern part
- Det offentlige organ har anvendt anden metode.
Det offentlige organ angiver metoden som: Det offentlige organ har selv evalueret webstedet.
Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Evalueringen er udført i henhold til WCAG 2.1, med en blanding af automatiske og manuelle værktøjer. Skærmlæserværktøjet NVDA, samt browser plugin Wave til Chrome, og pipette værktøj CCA (Colour contrast analyzer). Dertil gennemgang af løsningen uden brug af mus, samt brug af ekspertviden om god WCAG-praksis.
Ikke-tilgængeligt indhold
- Der mangler et dansk sprog tag, som gør, at skærmlæserværktøjet vælger den korrekte talesyntese.
- Tastaturnavigationen fejler ved introduktions pop-up og spørgeskema pop-up
- Baggrunds navigationen kan stadig tilgås når pop-up vinduerne er åbne, det betyder, at knapperne i både pop-up vindue og på hovedsiden blandes sammen.
- Tastaturnavigationen fejler ved hjælpetekster og Barselsplanen
- Hjælpetekst kan ikke lukkes, da ”kryds” ikke kan tilgås via tastatur.
- Barselsplanen fungerer ikke med skærmlæserværktøj, og den er ikke navigerbar med tastaturet alene.
Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed
Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.
Det offentlige organs beskrivelse:
Udbetaling Danmark Barsel forventer at udbedre ovenstående ikke-tilgængelige indhold i 2025.
Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen
Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.
Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den ansvarlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.
Hvis du oplever, at myndigheden eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.
Digitaliseringsstyrelsen vurderer din henvendelse og vender tilbage inden 10 arbejdsdage.
Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. For henvendelser, der ikke er relateret til webtilgængelighed, skal du kontakte den relevante myndighed direkte.
Denne erklæring blev første gang offentliggjort den 20/12-2024.